parallax background

Wrapy klasyczne

Wegetariański lawasz
23 września 2019
Pałeczki serowe z lawasza
23 września 2019
 

P ierś z kurczaka pokrój w paski, a następnie posyp obficie przyprawą. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż mięso. Pomidora i ogórka pokrój na plastry, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj majonez z ketchupem pikantnym i posmaruj otrzymanym sosem lawasz. Na każdy posmarowany lawasz ułóż sałatę, pomidora, ogórka, kurczaka, a następnie zwiń go, formując wrappa. Wszystkie wrappy połóż na blasze i piecz w piekarniku w 180 °C przez 5 minut. Tak przygotowane wrappy możesz również podawać na zimno lub z grilla.

 

Składniki:

  • lawasz - 4 sztuki.
  • pierś z kurczaka - 1 szt.
  • przyprawa do złotego kurczaka - 1 opak.
  • liście sałaty lodowej - 3 szt.
  • pomidor - 1 szt.
  • ogórek - 1 szt.
  • majonez - 2 łyżki
  • ketchup - 2 łyżki
 

Komentarze są wyłączone.