parallax background

Wegetariański lawasz

Lawasz z tuńczykiem
23 września 2019
Wrapy klasyczne
23 września 2019
 

W arzywa pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż czosnek oraz pokrojone warzywa. Dopraw do smaku przyprawą. Orzeszki upraż na suchej, rozgrzanej patelni. Lawasz posmaruj sosem majonezowym a następnie nałóż porcję warzyw wymieszanych z pokruszonym serem, kiełkami oraz uprażonymi orzeszkami. Lawasze zwiń ściśle, zawijając brzegi placków do środka tak, aby farsz nie wydostał się. Zwinięte upiecz na rozgrzanym grillu. Gotowe przekrój pod skosem i ułóż na półmisku. Podawaj z sosem czosnkowym.

 

Składniki:

  • placki lawasza - 4 szt.
  • Sos Hellmann's Samba - 4 łyżki
  • Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem - 4 łyżki
  • papryka czerwona - 1 szt.
  • papryka zielona - 1 szt.
  • orzeszki piniowe - 1 łyżka
  • czerwona cebula - 1 szt.
  • cukinia - 0,5 szt.
  • ząbek czosnku - 1 szt.
  • ser feta - 50 g
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • kiełki - 1 opak.
 

Komentarze są wyłączone.