parallax background

Pałeczki serowe z lawasza

Wrapy klasyczne
23 września 2019
Pizza z lawasza
23 września 2019
 

P okroić serki topione w cienkie paski, dobrze ubić jajka. Rozdrobnić czosnek, drobno posiekać koperek. Pokroić lawasz na paski (długość 8-10 cm, szerokość 10-12 cm). Następnie na pasku lawasza wzdłuż ułożyć po dwa paski serka topionego, trochę czosnku, posypać wszystko zieleniną i delikatnie zwinąć pasek w rolkę. Powstałe pałeczki zamoczyć w jajku, smażyć na maśle z obydwu stron do momentu, kiedy uzyskają złocisty kolor. Podawać z zieleniną i śmietaną.

 

Składniki:

  • Jajka –2 sztuki
  • Ser topiony – 2 sztuki
  • Masło – 2 łyżki stołowe
  • Czosnek – do smaku.
  • Koper – do smaku
  • Lawasz – 1 sztuka
 

Komentarze są wyłączone.