parallax background

Chipsy z lawasza

Lawasz na patelni (grillowany) z serem i zieleniną
29 sierpnia 2019
 

Chipsy z lawasza ze śmietaną i zieleniną oraz z masłem i papryką. Takie chipsy z lawasza do piwa – tego właśnie potrzebujesz!

R ozgrzej piekarnik do 180-200 stopni. Arkusz lawasza posmarować cienką warstwą śmietany, posypać solą i zieleniną. Kolejny lawasz posmarować roztopionym masłem, posypać papryką. Po nasmarowaniu lawasz pociąć nożyczkami na kawałki o dowolnym kształcie. Ułóżyć kawałki lawasza na blasze powleczonej pergaminem. Chipsy z lawasza należy trzymać w piekarniku nie dłużej niż 5 minut

 
  • Lawasz - 2 szt
  • Sól - do smaku
  • Śmietana - 1 łyżka stołowa
  • Suszenie zieleniny - 1 łyżeczka
  • Mmielone papryka- 1 łyżka
  • Mielone papryka– 1-2 łyżki
 
parallax background

Liczba porcji - 2 | Czas gotowania - 10 min

Komentarze są wyłączone.