parallax background

Lasagne z lawasza (w piekarniku)

Słodki lawasz na śniadanie
29 sierpnia 2019
Pyszna przekąska z lawasza i zieleniny
30 sierpnia 2019
 

Bardzo smaczna i prosta receptura lasagne z nadzieniem z mięsa mielonego i sera! A ci, którzy spróbują choć raz tego dania przygotują je jeszcze raz wielokrotnie! I, oczywiście podzielą się przepisem ze swoimi przyjaciółmi i rodziną.

P rzygotowywać składniki do lawasza z kurczakiem i serem. Cebulę pokroić na plasterki. Podsmażyć farsz. Cebulę w plasterkach podsmażyć na oleju. Twardy ser zetrzeć na dużej tarce, dodać mozarellę. Połączyć farsz z cebulą i twardym serem. Zmieszać śmietanę, koncentrat pomidorowy, ketchup, czosnek. Naczynie do pieczenia posmarować tłuszczem roślinnym. Lawasz umieścić na dnie formy, posmarować sosem, położyć farsz. Wykładać warstwami. Przykryć górną warstwę sosem mozzarella i posypać startym serem. Piec lasagne w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

 

Składniki:

  • Lawasz - 5 szt
  • Mięso mielone (lub szynka) - 500 g
  • Cebula - 1 szt
  • Czosnek - 1-2 ząbki
  • Ser twardy - 150 g
  • Mozzarella - 100 g
  • Ketchup - 100 g
  • Pasta pomidorowa - 2 łyżki
  • Śmietana -100 g
 

Komentarze są wyłączone.