Roladki z lawasza

Meksykańskie burittos z lawasza
23 września 2019
Lawasz z tuńczykiem
23 września 2019
 

R oladki z lawasza to szybka w wykonaniu przekąska, którą można wypełnić ulubionymi dodatkami. Moja propozycja to składniki we włoskim stylu, czyli połączenie salami i suszonych pomidorów z dodatkiem ziołowego serka i chrupiącej sałaty. Tak przygotowane roladki świetnie sprawdzą się podczas spotkania ze znajomymi, a także jako lekka kolacja. Lawasz posmarować serkiem, ułożyć pokrojone suszone pomidory, plasterki salami oraz sałatę. Zwinąć lawasz w roladki i przebić je kilkoma wykałaczkami, w odstępach ok. 4 cm. Pokroić roladki tak aby na środku każdego kawałka znajdowała się wykałaczka.

 

Składniki:

  • Lawasz - 2 placki
  • Śmietankowy serek ziołowy (do smarowania) - 80 g
  • Sałata lodowa - 6 liści
  • Salami - 10 plastrów
  • Suszone pomidory z zalewy - 6 sztuk
 

Liczba porcji - 3/4 | Czas gotowania - 15 min

Komentarze są wyłączone.