Meksykańskie burittos z lawasza

Lawasz z parówkami
23 września 2019
Roladki z lawasza
23 września 2019
 

W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następie dodaj mięso mielone. Całość smaż, aż mięso będzie zupełnie suche. Dodaj przepłukaną w zimnej wodzie fasolę. Fix wymieszaj w zimnej wodzie według proporcji podanych na opakowaniu. Zalej nim mięso. Całość duś pod przykryciem około 4 minut. Opakowanie lawasza nakłuj nożem w kilku miejscach i podgrzej przez około 30 sekund w mikrofali. Opakowanie otwórz, placki przekrój na pół. Każdą połówkę zawiń, tworząc kieszonkę. Lawasz napełnij farszem i serem. Danie możesz wzbogacić, podając je z kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą.

 

Składniki:

  • mielone mięso wieprzowe - 500g
  • chili con carne - 1 opak.
  • cebula - 2 szt.
  • czerwona fasolka z puszki - 1 opak.
  • olej roślinny - 2 łyżki
  • żółty ser tarty - 3 łyżki
  • placki lawasza - 1 opak.
 

Komentarze są wyłączone.