parallax background

Lawasz z zapiekaną wieprzowiną

Lawasz z kurczakiem, awokado i rukolą
1 października 2019
 

W yjąć mięso z opakowania foliowego i przełożyć do dołączonej aluminiowej foremki, razem z sosem(galaretką), który się wytworzył. Foremkę z mięsem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C i piec przez około 40 minut. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki. Mięso wyjąć z piekarnika, odczekać aż ostygnie i pokroić je na kruche włókna. Placki lawasza posmarować serkiem, rozłożyć sałatę, pokrojoną paprykę i cebulkę oraz pokrojne mięso. Lawasz zwinąć w ruloniki, pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm, a następnie ułożyć na półmisku.

 

Składniki:

  • 1 porcja wieprzowiny przygotowanej metodą sous vide
  • 4 lawasza
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • sałata rzymska
  • 1 serek śmietankowy
 

Komentarze są wyłączone.