Lawasz z tuńczykiem

Roladki z lawasza
23 września 2019
Wegetariański lawasz
23 września 2019
 

L awasz z tuńczykiem to idealny przepis dla zapracowanych osób, które chcą zjeść szybki i sycący posiłek. Wystarczy, że placek wysmarujesz Sosem czosnkowym , a następnie umieścisz na nim resztę składników. Lawasz możesz zwinąć w rulonik i włożyć do pojemnika. Tak przygotowany lunchbox bezpiecznie przetransportujesz do pracy lub szkoły. Lawasz podgrzej w mikrofalówce lub na suchej patelni. Posmaruj ją sosem czosnkowym. Następnie ułóż na niej pozostałe składniki i zwiń w poręczny rulonik.

 

Składniki:

  • pomidor : ½ szt.
  • papryka : 1/3 szt.
  • sałata : 1 liść lub więcej
  • sos czosnkowy
  • oregano : szczypta
  • sól ziołowa : szczypta
  • tuńczyk w kawałku, w wodzie (w sosie własnym) : 3 łyżki
  • kapary : 1 łyżka
 

Liczba porcji - 1 | Czas gotowania - 12 min

Komentarze są wyłączone.