parallax background

Lawasz z szpinakiem i jajkiem

Lawasz z wołowiną, awokado i warzywami
1 października 2019
Lawasz z czerwoną fasola
1 października 2019
 

S zpinak wysmażyć z cebulą i czosnkiem, przyprawić papryką solą i pieprzem. Jajka podsmażyć. Lawasz posmarować sosem meksykańskim, na wierzch rozsmarować szpinak i rozłożyć podsmażone jajka. Posolić i popieprzyć odrobinę do smaku, zwinąć w rulony i spiąć wykałaczką . Podawać na gorąco z sosem słodko-kwaśnym.

 

Składniki:

  • 2 placki lawasza
  • 300 g szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • 4 ugotowane jajka
  • 2 łyżki sosu meksykańskiego (gotowiec)
  • sos słodko kwaśny (gotowiec)
 

Komentarze są wyłączone.