Lawasz z parówkami

Lawasz Chaczapuri na patelni
30 sierpnia 2019
Meksykańskie burittos z lawasza
23 września 2019
 

W arzywa kroimy wg uznania i mieszamy w misce - jak na sałatkę. Doprawiamy do smaku. Na rozłożony placek układamy pokrojone parówki, posypujemy przyprawą oraz polewamy sosem czosnkowym (można wcześniej wymieszać sos z przyprawą). Następnie dodajemy warzywa. Ponownie polewamy sosem czosnkowym (lub keczupem). Zwijamy tak, by nic nam nie wypadło ze środka. Ja składam najpierw dół a następnie boki. Jemy na zimno, o każdej porze dnia. Doskonałe na obiad, na kolację oraz jako szybka przekąska.

 

Składniki:

  • Placki lawasza, 4 szt
  • parówki drobiowe, 8 szt
  • pomidory, 2 szt
  • ogórki, 1 szt
  • papryka żółta, 1 szt
  • mix sałat, 1 opakowanie
  • Sos czosnkowy
  • Przyprawa do gyrosa / kebabu
 

Komentarze są wyłączone.