parallax background

Lawasz z kurczakiem, awokado i rukolą

Lawasz po grecku
1 października 2019
Lawasz z zapiekaną wieprzowiną
1 października 2019
 

K urczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Sałatę opłukać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Miąższ awokado rozgnieść widelcem, dodać jogurt, sok z cytryny, czosnek, przyprawić solą pieprzem i dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Dodać do pasty. Placki podgrzać, na każdym ułożyć sałatę, posmarować pastą i ułożyć kilka kawałków kurczaka, zawinąć całość.

 

Składniki:

  • 4 placki lawasza
  • 1 awokado
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka listków rukoli
  • keczup (opcjonalnie)
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • olej do smażenia kurczaka
 

Komentarze są wyłączone.