Lawasz na patelni (grillowany) z serem i zieleniną

Chipsy z lawasza
8 maja 2014
Kebab z kurczaka
29 sierpnia 2019
 

Lawasz na patelni (grillowany) z serem i zieleniną

K rewetki oczyścić i zamarynować w roztworze z soku z połowy cytryny, soli, pieprzu i kopru. W ciągu 30 minut podsmażyć je na patelni lub grillu. Do sosu wymieszać jogurt, musztardę i sok z drugiej połówki cytryny. Pokroić pomidory, ogórka, awokado. Wyłożyć krewetki, warzywa i sos na lawasz. Zawinąć jak pokazano wyżej.

 
  • Lawasz - 1 szt
  • Szynka - 150-200 g
  • Marchewka podgotowana : 200 g
  • Ser twardy : 150 g
  • Koperek : pół pęczka
  • Majonez : 2-3 łyżki
  • Musztarda z gorczycą : 1 łyżka
 

Liczba porcji - 5 | Czas gotowania - 2 godz

Komentarze są wyłączone.