Kebab z kurczaka

Lawasz na patelni (grillowany) z serem i zieleniną
29 sierpnia 2019
Słodki lawasz na śniadanie
29 sierpnia 2019
 

Jedną z najszybszych potraw piknikowych jest lawasz z serem i zieleniną. Ten przepis może się przydać nie tylko podczas wyprawy, ale także w domu, szczególnie gdy przybyli niespodziewani goście.

P rzygotuj produkty. Umyj mięso i warzywa. Poszatkuj cienko kapustę. Troszkę posól. Pokrój na kawałki pomidor i ogórek na plasterki. Do sosu zmieszaj majonez z ketchupem i szczyptą czarnego mielonego pieprzu. Filet z kurczaka posól, popieprz, podsmaż na średnim ogniu pod przykryciem z dwóch stron aż będzie gotowe. Rozłóż lawasz na stole roboczym. Środek obficie posmaruj sosem. Rozłóż kapustę, pomidory i ogórki. Pokrój filet z kurczaka, na 1 kebab dajemy połowę fileta. Wierzch polej trochę sosem. Zawiń w kopertę tak, żeby boki były zamknięte. Postaraj się szczelnie zawinąć kebab i połóż go na czystej, suchej patelni (jeśli jest grill, będzie to lepsze rozwiązanie) na kilka minut do zrumienienia z obu stron. Kebab jest gotowy! Smacznego!

 
  • Lawasz - 1 szt
  • Pomidor - 3 szt
  • Ogórki: 1 szt
  • Kapusta: 60 gr
  • Ketchup: 2 łyżki stołowe
  • Majonez: 2 łyżki stołowe
  • Olej roślinny: 2 łyżki stołowe
  • Filet z kurczaka (można piec wieprzowinę w piekarniku lub smażyć): 150 gr
 

Komentarze są wyłączone.