Kebab z krewetkami

Bigos w lawaszu
30 sierpnia 2019
Lawasz z kurczakiem i ogórkiem konserwowym
30 sierpnia 2019
 

Smaczny i pożyteczny wariant dla tych, którzy zamiast mięsa wolą produkty morza.

K rewetki oczyścić i zamarynować w roztworze z soku z połowy cytryny, soli, pieprzu i kopru. W ciągu 30 minut podsmażyć je na patelni lub grillu. Do sosu wymieszać jogurt, musztardę i sok z drugiej połówki cytryny. Pokroić pomidory, ogórka, awokado. Wyłożyć krewetki, warzywa i sos na lawasz. Zawinąć jak pokazano wyżej.

 

Składniki:

  • Lawasz - 4 szt
  • Krewetki - 400 g
  • Koperek — 1 pęczek
  • Pomidor - 2 szt
  • Аwokado - 1 szt
  • Оgórek - 1 szt
  • Cebula - 1 szt
  • Jogurt - 200 g
  • Sól, Czarny pieprz, Musztarda
 

Liczba porcji - 4 | Czas gotowania - 20 min

Komentarze są wyłączone.