Bigos w lawaszu
30 sierpnia 2019Lawasz z kurczakiem i ogórkiem konserwowym
30 sierpnia 2019
Smaczny i pożyteczny wariant dla tych, którzy zamiast mięsa wolą produkty morza.
K
rewetki oczyścić i zamarynować w roztworze z soku z połowy cytryny, soli, pieprzu i kopru. W ciągu 30 minut podsmażyć je na patelni lub grillu. Do sosu wymieszać jogurt, musztardę i sok z drugiej połówki cytryny. Pokroić pomidory, ogórka, awokado. Wyłożyć krewetki, warzywa i sos na lawasz. Zawinąć jak pokazano wyżej.
Składniki:
- Lawasz - 4 szt
- Krewetki - 400 g
- Koperek — 1 pęczek
- Pomidor - 2 szt
- Аwokado - 1 szt
- Оgórek - 1 szt
- Cebula - 1 szt
- Jogurt - 200 g
- Sól, Czarny pieprz, Musztarda
Liczba porcji - 4 | Czas gotowania - 20 min